Hometrainer fra Tacx

Hometrainer fra Tacx, giver dig mulighed for at træne på din cykel, lige præcis når du har lyst! Et godt alternativ til dårligt vejr og fitness centeret!

Tacx hometrainer findes i en række forskellige modeller, med manuelt bremsesystem, elektronisk bremsesystem, trådløst bremsesystem og Direct drive!

Tacx hometrainer bruges ligeledes af en række professionelle cykelhold i både Tour de France, Giro d’Italia og Vueltaen, så det er altså en hometrainer af en rigtig god kvalitet, vi her har med at gøre.

En hometrainer til mig selv?

Jeg havde gået og overvejet om hvorvidt jeg selv skulle anskaffe mig en hometrainer. Jeg gik jo allerede til spinning i Fitness World, så måske havde jeg slet ikke behov for en hometrainer. Jeg lånte så en trainer af en af mine venner for lige at prøve det af… og jeg må indrømme at jeg var hooked med det samme!

Tanken om at jeg blot kunne sætte mig op på cyklen når det var dårligt vejr eller hvis det blev for sent (mørkt) til at køre en “rigtig tur” ude på landevejen, tiltalte mig… så jeg besluttede mig for at anskaffe mig en hometrainer og valget faldt på mærket Tacx.

Tacx hometrainer!

Herunder kan du se de modeller der forhandles af Cykelpartner.dk

MærkeBilledeModelInfoLæs mere!
tacx_logoTacx_Blue_Matic_hometrainerTacx Blue Matic HometrainerManuel magnet bremse!
Modstand op til 700 Watt!
Læs mere!
tacx_logoTacx_Booster_hometrainerTacx Booster HometrainerManuel magnet bremse!
Modstand op til 1050 Watt!
Læs mere!
tacx_logoTacx_Vortex_Smart_hometrainerTacx Vortex Smart HometrainerElektro bremse!
ANT+ og Bluetooth!
Modstand op til 950 Watt
Læs mere!
tacx_logoTacx_Bushido_Smart_hometrainerTacx Bushido Smart HometrainerTrådløs motor bremse!
ANT+ og Bluetooth!
Modstand op til 1400 Watt
Læs mere!
tacx_logoTacx_i_Genius_Multiplayer_Smart_hometrainerTacx i-Genius Multiplayer HometrainerTrådløs motor bremse!
ANT+ og Bluetooth!
Modstand op til 1500 Watt
Læs mere!
tacx_logoTacx_Neo_Smart_hometrainerTacx NEO Smart HometrainerDirect Drive!
ANT+ og Bluetooth!
Modstand op til 2200 Watt
Læs mere!

Jeg valgte Tacx Booster Hometrainer!

Det handler om at kende dit behov og ikke mindst kende dine begrænsninger, således du ikke får investeret i noget som du ikke vil få den fulde udnyttelse af.

Så selvom jeg syntes at Direct Drive, trådløs eller elektrisk motor, samt ANT+ og Bluetooth forbindelse til hometraineren kunne være super fedt… og ikke mindst de ekstra muligheder der følger med, så faldt valget på den manuelle Taxc Booster hometrainer.

Og årsagen til dette var ret simpel, det er som tidligere nævnt en trainer som bliver brugt af en række professionelle cykelhold i både Tour de France, Giro d’Italia og Vueltaen… og når den er god nok til dem, så er den også god nok til mig 🙂

Tacx Booster Hometrainer! Foto: Cykelpartner.dk

Nem at samle, nemt at komme i gang!

Tacx hometraineren kommer i en fin kasse, der medfølger en samle vejledning og selvom det ved første øjekast ikke ser ud til at det også står på dansk i vejledningen, så er det med. Det står blot inde i mellem linjerne og de andre sprog… lidt klodset måde at gøre det på, men det er dog med!

Det er faktisk kun selve bremsen der skal monteres og dette gøres med to skruer… piece of cake!

Så erstatter du din quick release på baghjulet med den quick release der medfølger i kassen og sætter cyklen fast på hometraineren, placerer støtten (det hedder også en Skyliner) under forhjulet, justerer magnetbremsen op imod dækket og presser håndtaget ned, således at magnetbremse sidder rigtigt godt op imod dækket og baghjulet.

tacx-booster-hometrainer-10-trins-justerbar-magnet-modstand_T2500-4
Magnetbremse på Tacx Booster Hometrainer! Foto: Cykelpartner.dk

Det kræver lige et par finjusteringer for at for det rigtige tryk på baghjulet, så det er op og ned af cyklen et par gange. For lidt tryk, så fedter baghjulet rundt og for meget tryk, så er det rigtigt svært at træde rundt i pedalerne… men det tager ikke lang tid at finde den indstilling der passer bedst til dig.

Herunder kan du se en kort video fra Tacx om hvordan du samler Tacx Booster Hometrainer.

Styring af magnetbremse og belastning!

Belastningen styres nemt fra en lille omskifter som du kan fastspænde på styret, eller blot hænge på styret, som du nu syntes bedst.

Manuel styring af magnetbremse på Tacx Booster Hometrainer! Foto: Cykelpartner.dk

Der er i alt 10 trin, startende fra 1 som er det laveste og op til 10 som så er det højeste.

På Tacx hjemmeside, kan du finde skemaet herunder, det er lavet så smart at du kan peje med musen på antal km. og hvilket trin du kører i og så kan du se hvor mange Watt du ca. træder på din cykel.

tacx_watt_skema
Watt skema – Tacx Booster Hometrainer. Foto: Tacx

Cykeldæk til hometrainer!

Du kan godt bruge et almindelige cykeldæk / foldedæk sammen med hometraineren, men det slider lidt på dækket. Skal du blot bruge hometraineren en gang i mellem her i den kommende sommerperiode, så er der ikke noget problem med at benytte de dæk du også bruger ude på landevejen.

Skal du derimod cykle på hometraineren hele vinteren, samt forår og efterår, så vil jeg helt klart anbefale et rigtigt hometrainer dæk.

Schwalbe_Insider_Foldedaek_til_Hometrainer
Schwalbe Insider Foldedæk til Hometrainer! Foto: Cykelpartner.dk

Dækket er lavet af en speciel gummiblanding, som giver et bedre greb på rolleren, er designet til reducere ophedning og endelig er det designet således at det er mere støjsvag i forhold til almindelige cykeldæk.

Tilbage er blot at sige, tak fordi du læste med og rigtig god fornøjelse med et evt. køb af en hometrainer.