Hjælp imod kramper i benene

Annonce: Har du ofte problemer med, at du får kramper i benene? Det er bestemt ikke rart, da det skyldes en sammentrækning af musklerne, der resulterer i, at musklerne føles helt vildt spændte, og det kan være meget voldsomt. Endvidere er det noget, der er meget udmattende for din krop, og det gælder især, hvis kramperne bliver væk i flere minutter ad gangen. Søger du hjælp imod kramper i benene? I så fald er du kommet til det helt rigtige sted, da du kan læse meget om det her i artiklen.

Derfor bliver du ramt af kramper i benene

Det er de færreste mennesker, der ikke har prøvet at have kramper i benene på et eller andet tidspunkt i deres liv, hvorfor det altså er helt almindeligt og ikke noget, du bør være bange for. Kramper i benene opstår særligt, hvis din muskel er enten irriteret eller meget træt, og du får det som regel, hvis du begynder at træne på en anden måde, end du plejer. Det kan også skyldes, at du har holdt en træningspause, eller hvis du er begyndt at træne mere.

Men hvad kan man så gøre imod krampe i benene? Det er først og fremmest vigtigt, at du sørger for at restituere ordentligt – og det gælder især, hvis du netop har haft en meget hård træning, du har oplevet som ekstra udmattende.

Husk at strække ud før og efter din træning

Har du ofte problemer med, at du får kramper i benene, skal du tilmed huske at strække ud efter din træning. Udstrækning resulterer nemlig i, at dine muskler i kroppen bliver meget mere afslappede. Det er netop af denne årsag, at rigtig mange begynder at strække ud, lige så snart man kan mærke, at krampen er på vej. I den forbindelse kan du også prøve at strække godt ud, inden du begynder at træne, da det somme tider også kan hjælpe på kramper i benene.

Begynd at dyrke yoga, eller få en god omgang massage

Ønsker du at minimere din chance for at få kramper i benene, kan du også med fordel begynde at dyrke yoga eller bestille en omgang massage. Det er især godt for dig, der har meget stive led, eller som dyrker utrolig meget motion. Endelig er der også visse mennesker, der siger, at magnesium er et godt redskab mod krampe. Du kan eksempelvis købe magnesium som kosttilskud, eller du kan vælge at købe det i form af en spray.

Der mangler stadig forskning inden for dette område til, at man med garanti kan sige, at det har en positiv effekt – men det er da helt sikkert værd at prøve for dig, der døjer med kramper i benene, og som har prøvet alt andet.