Cykelsko og spinningsko fra On Gear!

Som du måske har læst i et af mine forrige blogindlæg, så er jeg begyndt at dyrke spinning her i vinterpausen. Og i den forbindelse har jeg valgt at købe mine egne spinningsko til formålet!

Cykelsko fra On Gear!

Jeg valgte at købe en cykelsko i den billige prisende og jeg faldt for spinning skoen fra On Gear som er en sko der bliver flittigt brugt i mange fitness centre rundt omkring i Danmark!

 

Cykelsko/Spinningsko fra On Gear i sort. Foto: Cykelpartner.dk

Cykelskoen/spinning skoen fra On Gear er udviklet med en god stiv sål og en rigtig god hælkappe, som giver en rigtig fin støtte. Selve skoen er lavet af syntetisk læder og overfladen på skoen er der et åndbar net, som kan lukke den værste varme ud af skoen.

Bunden er lavet af nylon og fiberglas og endelig så er indersålen vaskbar. Med andre ord, så kan du tage den ud og vaske / skylle den i hånden og på den måde mindske de lugtgener som der helt naturligt vil komme på sigt!

Skoen lukkes nemt med tre velcrolukninger!

I skrivende stund har jeg har haft cykelskoen på til spinning og jeg er rigtigt godt tilfreds, den sidder rigtigt godt på min fod, bliver ikke så varm som jeg havde troet grundet det syntetiske læder… alt i alt en rigtig god første oplevelse med cykelskoen fra On Gear!

Bestil den rigtige størrelse cykelsko!

Størrelserne opgives som indvendige mål og størrelser på denne cykelsko ligger i intervaller af 5 – 8 – 10 mm, f.eks. størrelse 42, måler 260 mm og en størrelse 43, måler 265 mm osv.

Jeg bruger en størrelse 42 i almindelige sko og kondisko, og det anbefales at du bestiller dine cykelsko i et nummer større end det du bruger i almindelige sko.

Men for at være helt sikker på at du får den rette størrelse, så skal du måle dine fødder – og du skal måle dem begge to, fordi der kan være forskel på dine fødder!

Jeg målte således begge mine fødder til at være 262 mm lange og derfor vurderede jeg at en størrelse 43 (265 mm) ville være for lille, der skal nemlig være plads til at foden kan udvide sig lidt, grundet den varme der bliver i skoen og der skal også være plads til at tæerne kan bevæge sig – så jeg endte med at bestille en størrelse 44, og de passer bare helt perfekt!

Se hvordan du måler dine fødder her i denne cykelsko – størrelsesguide!

Klamper!

Cykelskoen er kompatibel med både Look-, SPD- og SPD-R klamper – men bemærk at der ikke følger klamper med til skoen, dem skal du huske at bestille ved siden. Og hvorfor nu det, tænker du sikkert?

Årsagen er simpel, det er helt umuligt at vide hvilke typer klamper du skal bruge på enten din racercykel eller på spinningcyklen i motionscenteret!

Så derfor skal du huske at undersøge inden du bestiller, hvilke typer klamper du skal bruge på f.eks. de spinning cykler som findes i det motionscenter hvor du går. Sandsynligheden for at det er klamper af Look Delta typen som du kan se herunder, er stor – det er en meget brugt klampe!

Dette er dem som jeg selv bruger og jeg syntes at de var utroligt nemme at montere på skoen, så det skal du ikke være nervøs for. Husk også at efterspænde klamperne efter de første par gange du bruger dem og derefter skal du blot spænde dem en gang imellem, når og hvis de går løs!

Værd at vide er at der findes to slags røde klamper af Look Delta typen, en uoriginal (som du kan se herunder) og så den originale Look klampe. Jeg har læst mig frem til på internettet at  de uoriginale klamper ikke bør bruges til originale Look pedaler (på racercykler) men at de dog er langt bedre end de originale delta klamper til spinning…

Klamper Look Delta type rød. Foto: Cykelpartner.dk