Cykelcomputer Garmin Edge 810 GPS

En cykelcomputer med det hele, det er Garmin Edge 810 GPS bundle. Bundle betyder at der blandt andet medfølger pulsbælte, samt hastighed- og kadencesensor med i pakken!

Efter at have kørt med Garmin Edge 200 GPS i ca. to måneder, besluttede jeg at investerer i en Garmin Edge 810 GPS, men i en bundle udgave.

I en bundle udgave medfølger foruden en Garmin Edge 810 cykelcomputer også en softstrap pulsmåler, en hastighedssencor, en kadencesensor, et europakort, et Garmin Out Front monteringsbeslag og de almindelige beslag til montering af cykelcomputeren.

Du kan selvfølgelig købe alle de forskellige komponenter enkeltvis, men det kan godt betale sig at købe det hele samlet i en bundle pakke!

Derfor valgte jeg cykelcomputer Garmin Edge 810 GPS!

Jeg har igennem det sidste halvandet år brugt Endomondo som min foretrukne cykelcomputer til at tracke mine ture og træning med og her brugte jeg måling af pulsen som et vigtigt redskab for mig i min træning… og dette ville jeg ikke undvære.

Men jeg ville gerne have en cykelcomputer som kunne vise min puls under kørsel, med andre ord – jeg var blevet træt af at Endomondo læste pulsen op for mig under kørslen. Derudover var jeg blevet interesseret i kadence træning, dvs. det at køre med en konstant og bestemt omdrejning i pedalerne var noget jeg gerne ville gøre noget med ved!

Så derfor begyndte jeg at kigge på Garmin Edge 510 og Garmin Edge 810… funktionerne på disse to cykelcomputere er stort set identiske, dog med den forskel at Garmin Edge 810 har indbygget kortfunktion, således at du kan få vist et kort over det område som du kører i, skulle du have brug for dette.

Og det at få vist et lille kort direkte på styret er guld værd, jeg har mange gange måtte tage min telefon frem og kigge på Google Maps for at finde ud af hvilken vej jeg skulle køre, når jeg har været ude på de små landeveje for første gang.

Så med en kortfunktion, en kadencesensor og muligheden for at få vist min puls på cykelcomputerens skærm, faldt valget på Garmin Edge 810 GPS Bundle!

Dette indeholder bundle pakken!

Herunder kan du læse om hvert enkelt produkt som ligger i bundle pakken, så kan du nemmere afgøre om du har brug for en Garmin Edge 810 GPS Bundle eller om du vil nøjes med nogle udvalgte produkter!

Cykelcomputer_Garmin_Edge_810_GPS
Cykelcomputer Garmin Edge 810 GPS! Foto: Cykelpartner.dk

Datasider eller trænings siderne som du kan se herunder, her kan du selv bestemme om du vil have vist 7 felter (som vist herunder) eller du kun vil have f.eks. 4… det er helt op til dig selv, du kan vælge imellem 1 eller 10 felter.

Cykelcomputer_Garmin_Edge_810_GPS_datasider
Cykelcomputer Garmin Edge 810 GPS! Foto: Cykelpartner.dk

Hastigheds- og kadencesensor!

Pakken indeholder den nye hastighedssensor og kadencesensor, det vil sige at der skal ikke monteres nogle magneter på egerne på dine cykelhjul. Alt efter hvor du handler henne, så kan der måske godt være nogle bundle pakker på lager nogle steder der stadigvæk indeholder de “gamle” sensorer, så undersøg dette inden du køber!

Hastigheds- og kadencesensor tilsluttes cykelcomputeren vis ANT+

Garmin_hastighed_kadencesensor
Garmin hastighed-/kadencesensor! Foto: Cykelpartner.dk

Out Front montering!

Udover Out Front monteringsbeslaget inderholder pakken selvfølgelig også standard beslaget, således at du kan montere cykelcomputeren på enten styret eller frempinden. Men har du først prøvet at køre med cykelcomputeren ude foran styret, så bliver du hurtigt klar over at det er der den skal sidde 🙂

Garmin_Out_Front_monteringsbeslag
Garmin Out Front monteringsbeslag. Foto: Cykelpartner.dk

Softstrap pulsbælte!

Ikke så meget at fortælle omkring pulsbæltet. Det er en lækker blød rem som sidder godt omkring brystet, den snerrer ikke og er nem at åbne og lukke. Pulsbæltet tilsluttes cykelcomputeren via ANT+ og har således ikke Bluetooth forbindelse.

garmin_pulsbaelte
Garmin Softstrap pulsbælte! Foto: Cykelpartner.dk

Garmin Europakort!

Kortet leveres på et MicroSD kort som du sætter ind i Garmin Edge 810 cykelcomputer. Kortet indlæses automatisk hvergang du tænder for cykelcomputeren.

Lad mig bare være ærlig og sige at skærmopløsningen på Garmin Edge 810 er ikke det samme som på en smartphone, når det er sagt, så syntes jeg alligevel at opløsningen er helt i orden og opfylder helt klart kravet når du er ude at cykle… du kan sagtens se de små veje som pludselig dukker op på din rute og du har dermed nemt ved at være på forkant med at fare vild på ukendt territorium.

Garmin_Europakort_MicroSD
Garmin Europakort MicroSD. Foto: Cykelpartner.dk

Opsætning af Garmin Edge 810!

Herunder en lille video om hvordan du hurtigt kan tilpasse dine datasider/trænings sider mv., således at du hurtigt kan komme igang med at cykle! Videoen er på engelsk, men det er nemt at forstå hvad du skal gøre!

Garmin Connect!

Hvis du opretter en konto på Garmin Connect, så vil alle dine cykelture blive uploadet automatisk så snart du afslutter din træning på cykelcomputeren. Garmin Connect er ligesom Endomondo, blot med mange flere features…

garmin_connect_website
Garmin Connect. Foto: Motionscykling.dk

Du kan f.eks. oprette en målsætning for at holde dig til ilden og sørge for at du kommer ud og cykle regelmæssigt… herunder kan du se min målsætning for juli måned.

Det er en god måde at holde trit med hvor meget eller hvor lidt du får kørt og systemet tæller hele tiden sammen og viser dig hvor meget du mangler for at gennemfører dit mål.

maalsaetning_garmin_connect_juli_2015
Garmin Connect Målsætning. Foto: Motionscykling.dk

Garmin Edge 810 – en god investering!

Så alt i alt har det været en rigtig god investering for mig at købe en Edge 810, jeg fik min pulsvisning på skærmen, jeg kom igang med kadence træning, jeg fik kortvisning så jeg ikke fare vild på ukendt territorium og endelig får jeg automatisk overført mine cykelture til Garmin Connect.

Er du bidt af cykling ligesom jeg er, så er jeg sikker på at en Garmin Edge 810 cykelcomputer også er en god investering for dig!

Tak fordi du læste med 🙂