Body Bike Connect og Performance konsol

Sådan bruger du performance konsollen på Body Bike Connect spinning cyklerne. Se her hvordan du indstiller alder og vægt, samt parre din pulsmåler med cyklerne!

Endvidere kigger vi på de forskellige skærmbilleder og data som performance konsollen på Body Bike Connect cyklerne kan vise og informere dig om.

Så hvis du også på et tidspunkt har stået i et spinning lokale og undret dig over hvordan konsollen fungerede og der ikke lige var en til stede som du kunne spørge, så skal du bare læse videre herunder og du vil ikke være i tvivl til din næste spinning time.

Hvad er Body Bike Connect?

Måske kender du allerede Body Bike fra spinning lokalet i dit lokale fitness center og Body Bike Connect er en videreudvikling af den så velkendte Body Bike spinning cykel.

Forskellen imellem Body Bike og Body Bike Connect er det som kaldes for “Performance konsollen” som du kan se på billedet herunder! Samt noget avanceret elektronik som sidder skjult inde i cyklen ved svinghjulet og måler både belastning (watt effekt) og kørte kilometer.

Body_Bike_Connect
Foto: Body-bike.com

Disse data sendes trådløst videre til selve performance konsollen, således at du under din træning kan se en masse data, som vi vil komme yderligere ind på i dette indlæg.

Lad mig indledningsvis komme med en meget vigtig information, faktisk er det lidt en løftet pegefinger!

DU MÅ ALDRIG FLYTTE STYRET FRA EN BODY BIKE CONNECT CYKEL TIL EN ANDEN BODY BIKE CONNECT CYKEL!

Årsagen er simpel, konsollen er nemlig trådløst forbundet med elektronikken inde i selve cyklen og byttes der rundt på styrene, så giver det sig selv at det ikke længere er de korrekte data som bliver gengivet på konsollen. Data kommer så fra en helt anden cykel i lokalet, men hvilken?

Så oplever du at cyklen ikke gengiver korrekt data, så fejlmeld den til personalet i dit fitness center, således at cyklen kan blive efterset og eventuel repareret og forbundet med den rigtige cykel igen!

Parring af pulsmåler med Body Bike Connect spinning cykler!

Det første du selvfølgelig skal gøre er at tage dit plusbælte / pulsmåler på. Jeg har oplevet deltagere til en spinning time som troede at cyklen fungerede som andre motionscykler, hvor du blot kunne holde på styret og på den måde få målt pulsen.

Men således fungere Body Bike Connect cyklerne ikke, her kræves det at du har et pulsbælte / pulsmåler som du kan parre med konsollen på cyklen.

Dernæst trykker du på knappen med “personen” for at komme til indstillinger!

Figur4_parring_af_pulsmaaler

Herunder kan du se skærmbilledet for indstillinger, så snart du kommer ind på dette skærmbillede, så begynder konsollen at søge efter et pulsbælte / en pulsmåler.

Jeg vil anbefale dig at parre din pulsmåler som noget af det første når du ankommer til spinning lokalet, helst inden der kommer for mange deltager. På den måde er det nemmere for konsollen at finde netop din pulsmåler, da for mange trådløse signaler godt kan forstyrre parringen imellem pulsmåleren og konsollen.

Figur1_parring_af_pulsmaaler
Foto: Body-bike.com

Når din pulsmåler og konsollen har fundet hinanden, så returnerer konsollen et tal, en værdi som din pulsmåler udsender og du skal så trykke på knappen med “personen” for at acceptere parringen imellem din pulsmåler og konsollen på Body Bike Connect cyklen.

Foto: Body-bike.com

Når du er færdig med indstilling og parring af din pulsmåler, så trykker du igen på knappen med “personen” for at komme videre til indtastningen af din alder (eller din maks. puls) og din vægt.

Ved indtastning af din alder eller maks. puls bruger du pileknapperne til at tilpassse alderen eller maks.pulsen så den passer med din egen alder eller maks. puls. Når du har indtastet din alder eller maks. puls, trykker du på knappen med “personen” for at acceptere og komme videre til indtastning af din vægt.

Indtastning af din vægt foregår på præcis den samme måde som indtastning af alder eller maks. puls.

Når du har indtastet din vægt, trykker du på “Start/Pause” knappen for at acceptere og afslutte indstillingerne.

Figur5_parring_af_pulsmaaler

Figur3_parring_af_pulsmaaler
Foto: Body-bike.com

Det er vigtigt at du indtaster din alder, da konsollen så kan beregne sig frem til din “anslået” maks. puls. Kender du allerede din maks. puls, så kan du med fordel indtaste denne istedet for. Igen foregår indtastningen på samme måde som du indtaster din alder og også på det samme skærmbillede, som du kan se herover.

Istedet for at indtaste en alder på f.eks. 50, så indtaster du istedet en maks. puls på f.eks. 180 og accepterer indtastningen ved at trykke på knappen med “personen”.

Når parringen er fuldendt, så vil du se dette skærmbillede på konsollen. Det som står med bogstaver på skærmen er “TEST” og dette betyder at trykker du igen på knappen med “personen” så starter du det hedder en MAP test og dette ønsker vi ikke at udføre i denne omgang!

Så derfor skal du trykke på “Start/Pause” knappen for at afslutte indstillingerne og komme frem til det som hedder skærmbillede 1. (mere om dette senere i dette indlæg).

Figur31_parring_af_pulsmaaler
Test skærmbilledet. Foto: Body-bike.com

Så er din pulsmåler / pulsbælte parret med konsollen på Body Bike Connect cyklen og du kan nu få vist din puls under træningen. Bemærk at du skal gøre ovenstående hver gang du kommer ned og skal træne og cykle, da der selvfølgelig er andre deltagere på andre tidspunkter der formentlig også bruger cyklerne sammen med en pulsmåler.

Sådan navigerer du på konsollen!

Når du har parret din pulsmåler og forlader indstillingerne, så kommer du direkte ind på skærmbillede nr. 1 på konsollen. I bunden af konsollen finder du de fire  velkendte knapper som du allerede kender.

Som standard er konsollen sat til at “scanne” alle skærmbillederne, de vil sige at konsollen skifter automatisk skærmbillede er x-antal sekunder, således at du løbende for vist de forskellige data som konsollen kan vise på baggrund af din pulsmåling og den watteffekt (belasning) som du cykler med.

De fire knapper er følgende…

 • Start/Pause knap (øverst til venstre)
 • Indstillings knap (øverst til højre)
 • Pil til venstre (skift fra skærm 5 ned til scan) (nederst til venstre)
 • Pil til højre (skift fra scan op til skærm 5) (nederst til højre)
Konsollen_Body_Bike_Connect_Scan
Foto: Body-bike.com
Skærmbillede 1:

For at få vist eller stille konsollen fast på skærmbillede 1. skal du trykke på pile tasterne til enten højre eller venstre og kigge efter at der er en streg under 1. tallet i bunden af skærmen.

På skærmbillede 1. får du vist dine procentvise værdier i forhold til de maks. værdier som du har indtastet i konsollen.

 • RPM = antal omdrejninger i pedalerne, dette kaldes også for kadencen.
 • %MAX HR = den procentvise værdi i forhold til din indtastede eller beregnede maks. puls.
 • %MAX WATT = den procentvise værdi i forhold til din indtastede V02 maks. (ønsker du at kende din V02 maks. så kræver det at du laver en MAP-test. Hvordan du gør dette, kan du læse mere om her – sådan laver du en MAP-test).
Konsollen_Body_Bike_Connect_Skaerm1
Skærmbillede 1. Foto: Body-bike.com
Skærmbillede 2:

For at få vist eller stille konsollen fast på skærmbillede 2. skal du trykke på pile tasterne til enten højre eller venstre og kigge efter at der er en streg under 2. tallet i bunden af skærmen.

På skærmbillede 2. får du også vist din omdrejninger i pedalerne / kadence (RPM), du får envidere også vist følgende værdier…

 • HR = Din hjerterytme / antal pulsslag i minuttet som dit hjerte slår med i netop dette øjeblik hvor du kigger på skærmbilledet.
 • WATT = den effekt som du yder i netop dette øjeblik som du kigger på skærmen.Her skal du være opmærksom på at tallet godt kan “springe rundt” dvs. det skifter ustandseligt op og ned, det betyder ikke at konsollen eller effekt måleren er i stykker.
  Nej, det betyder blot at du træder med et uens tråd, som den følsomme effektmåler blot registrere. Det kræver nemlig et meget konstant og ensartet tråd at holde watt effekten konstant. Så det vil du opleve med tiden… øvelse gør mester, som ordsproget siger!
Konsollen_Body_Bike_Connect_Skaerm2
Skærmbillede 2. Foto: Body-bike.com
Skærmbillede 3:

For at få vist eller stille konsollen fast på skærmbillede 3. skal du trykke på pile tasterne til enten højre eller venstre og kigge efter at der er en streg under 3. tallet i bunden af skærmen.

På skærmbillede 3. får du vist følgende…

 • KM = antal kørte kilometer, som løbende bliver opdateret under træningen og cyklingen. Antal kilometer beregnes udfra den watteffekt (belastning) som du cykler med.
 • KCAL/HR  = antal kalorier som du vil forbrænde på én time, med netop den energi som du bruger på cyklingen i netop det øjeblik hvor du kigger på skærmbilledet.
 • KCAL = totalt antal forbrændte kalorier i netop det øjeblik hvor du kigger på skærmbilledet. Husk at kigge forbi dette skærmbillede når du er færdig med at cykle, således at du kan se hvor mange kalorier du har forbrændt.
Konsollen_Body_Bike_Connect_Skaerm3
Skærmbillede 3. Foto: Body-bike.com
Skærmbillede 4:

For at få vist eller stille konsollen fast på skærmbillede 4. skal du trykke på pile tasterne til enten højre eller venstre og kigge efter at der er en streg under 4. tallet i bunden af skærmen.

På skærmbillede 4. får du vist de gennemsnitlige værdier på følgende områder…

 • RPM AVG = det gennemsnitlige antal omdrejninger i pedalerne du har kørt med under din træning, dette kaldes også som bekendt også for kadencen.
 • HR AVG = din gennemsnitlige hjerterytme / gennemsnitlige antal pulsslag i minuttet som dit hjerte har slået med under din træning.
 • WATT AVG = den gennemsnitlige effekt som du har ydet under din træning.I forhold til skærmbillede 2. hvor at watt værdien godt kunne “springe rundt” er tallet her helt roligt, da det som sagt er den gennemsnitlige værdi for hele dit træningspas.
Konsollen_Body_Bike_Connect_Skaerm4
Skærmbillede 4. Foto: Body-bike.com
Skærmbillede 5:

For at få vist eller stille konsollen fast på skærmbillede 5. skal du trykke på pile tasterne til enten højre eller venstre og kigge efter at der er en streg under 5. tallet i bunden af skærmen.

På skærmbillede 5. får du vist de maksimale værdier på følgende områder…

 • MAX RPM = maksimale antal omdrejninger i pedalerne som du har opnået under trænings forløbet.
 • MAX HR = maksimale hjerterytme / pulsslag i minuttet som du har opnået under trænings forløbet.
 • MAX WATT = maksimale watteffekt som du har ydet / trådt i pedalerne under trænings forløbet.
Konsollen_Body_Bike_Connect_Skaerm5
Skærmbillede 5. Foto: Body-bike.com

Kend dine begrænsninger!

Da det nu er muligt at måle din maks. puls og din maks. watt effekt (belastning), så er det altid fristende at give den fuld gas os se hvor meget du kan presse dig selv.

Er du helt utrænet, så er mit råd kort og godt! Lad være med det, lad være med at sætte din egen sikkerhed over styr, ved at prøve på at slå en rekord eller lignende, som en af dine venner måske har sat tidligere – men som jeg sagtens kan følge med i ville være dejligt at kunne slå.

Men træning og belastning af kroppen i yderpunkterne så som maks. puls og maks. belastning, kræver træning, regelmæssig og masser af træning. Og skal du endelig teste din maks. puls på et tidspunkt, så sørg for at du ikke er alene i spinning lokalet ved selve testen – sørg for at det er muligt at få hjælp, skulle du blive dårlig.

Body Bike Indoor Cycles!

Til trods for det engelsk klingende navn, så er Body Bike en pæredansk motion- og spinning cykel. Det er formentlig den mest brugte spinning cykel i Danmark og langt de fleste fitness centre benytter sig af denne cykel. Du kan læse meget mere om cyklerne herunder på Body Bike´s hjemmeside (siden er på engelsk).

Body_Bike_Connect_Gul
Body Bike Connect! Foto: Body-bike.com

Rigtig god fornøjelse med pulstræningen på Body Bike Connect cyklerne i dit lokale fitness center og tak fordi du læste med!

Leder du efter en motionscykel til privaten? Så tjek apuls.fi.